Theater

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Theater

Exposure strijkt neer op het Wisselspoor 

Afstudeerders van HKU Theater creëren 500 m2 theatrale tussenruimte. 

HKU Theater strijkt van woensdag 28 juni tot en met zondag 2 juli tijdens Exposure neer op het Wisselspoor en tovert een voormalig kantoorpand van 500m2 om tot theatrale tussenruimte. Afstudeerders van de opleidingen Interactive Performance Design, Theatre Design en Master Scenography presenteren hier de resultaten van hun ruimtelijk onderzoek. Verwacht theatrale installaties, ruimtelijke ontwerpen, kostuums, maquettes en interactieve ervaringen. 

Wisselspoor: een nieuwe stadswijk in transitie
Een bezoek aan Exposure van HKU Theater is een wandeling door een pand in een stedelijke omgeving die er beide over afzienbare tijd niet meer gaan zijn. Waar eens het werkspoor was en later een bedrijventerrein van NS, verrijst de komende jaren een nieuwe stadswijk: Wisselspoor. Een plek in transitie waar rafelranden steeds meer gepolijst worden en plooien worden gladgestreken. Of blijft de dynamiek hier de komende jaren en brengen nieuwe bewoners nieuwe energie en ideeën over samenleven en -werken in de stad met zich mee? 

Locatie is onderdeel van het eindwerk zelf
Veel van de getoonde werken zijn locatiespecifiek en gaan een expliciete relatie aan met de snel veranderende stedelijke omgeving om hen heen. Afstudeerders startten medio mei fulltime met werken op locatie. Ze bliezen het stof van vensterbanken, stapelden tapijttegels op, lichtten systeemplafonds en transformeerden muren tot expositiewanden. Het werk dat ze hier presenteren is eenmalig in deze vorm en op deze locatie te zien. De omgeving is niet alleen decor, maar onlosmakelijk onderdeel van het eindwerk zelf.

Tot Exposure!
Stap binnen bij Exposure op het Wisselspoor, laat je verbazen en verwonderen, zie nieuwe perspectieven en de wereld soms op zijn kop, scherp je zintuigen en zet je hoofd aan het denken. Voor meer informatie over alle afstudeerders en hun werk: zie hkutheaterpresenteert.nl en exposure.hku.nl.

Locatie:  2e daalsedijk 8 te Utrecht 

Toegang: gratis.  

Openingstijden: 

28 juni - 18:00 – 22:00 (Opening) 
29 juni - 13:00 – 21:00* 
30 juni - 13:00 – 21:00* 
1 juli - 13:00 – 18:00* 
2 juli  - 13:00 – 18:00* 

*Op 29, 30, en 1 en 2 juli start er elk heel uur een rondleiding. De rondleidingen worden georganiseerd door de studenten zelf. De expositie is gedurende de openingstijden zonder rondleiding vrij te bezoeken.

From Wednesday June 28th to Sunday July 2nd, HKU Theater will land on the Wisselspoor terrain in Utrecht during Exposure ‘23 and will transform a former office building of 500m2 into a theatrical intermediate space. Graduates of Interactive Performance Design, Theater Design and the Master Scenography programme will present the results of their spatial research here. Discover theatrical installations, spatial design, costumes, innovative scale models and interactive experiences.

Exposanten Interactive Performance Design 
Thomas Coehoorn
Lieve Van Engelenburg
Florence Gommans
Hannelore Havelaar
Roos Jepma
Simon Michels
Vos Van der Noordt

Exposanten Theatre Design 
Sofie Smits
Jasmijn Piek
Vita de Pater
Ilse van Boekhoven


Exposanten MA Scenography  
Thijs Baselmans
Madelief van de Beek
Verena Wieland 
Anna Zorzi 
Kate Young 

Team
Trudy Hekman - Curator, tentoonstellingontwerp
Sophie Simenel - Producent
Mirjam Jesse - Coordinator Productiebureau
Zoey Benschop en Trudy Hekman - Campagnebeeld en ontwerp tentoonstelling
Opbouw: Evert Schermerhorn, Robert Groenewald, Tessa Verbei

Met dank aan: locatieeigenaar NS en beheerder HOD, de buren en alle werkplaatsen en medewerkers van HKU Theater en Pastoe.