Een druk zakenvrouw meldt zich voor een afspraak. Al snel bemerkt ze, het is geen doorsnee afspraak die op de planning staat…
Een voorstelling met live muziek. Op speelse wijze worden mens en aarde in dialoog gezet. Over een naderende dystopie maar met hoop, als de juiste keuzes gemaakt worden.
Leert de mens van diens fouten? Leren wij aarde verstaan of zijn we te ver verwijderd om deze relatie weer op te laten bloeien? Weerzien laat deze zoektocht zien. Of er antwoorden te vinden zijn…
In samenwerking met (oud)studenten van Theatre Design, Interactive Performance Design, Master of Music - Music design, Theatre & Education en studenten van de opleiding Productie Podiumkunsten (AHK) en MBO acteurs opleidng (Nova College) is dit project tot stand gekomen. Vanuit gezamenlijk onderzoek met onder andere filosoferen zijn we het proces gestart waarbij ieder diens eigen specialisme meebracht.
Artist statement
Mijn werk draait om contact maken, verbinding zoeken en perspectieven onderzoeken. Ik geloof dat we door middel van theater en educatie in staat zijn om onszelf en de wereld om ons heen iets beter te leren kennen.
Een aantal jaren terug heb ik het roer omgegooid door helemaal te gaan voor mijn theaterstudie. Ik heb Technische Bedrijfskunde afgerond, na even te werken in deze sector heb ik besloten mijn theaterpassie te volgen en kwam ik op de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) terecht.
Ik ben er van overtuigd dat je met kunst(educatie) heel veel meer leert dan 'kunst', daarom ligt mijn focus op het onderzoek doen met de groep. Zonder de artistieke kwaliteit uit het oog te verliezen, neem ik de ruimte om in te gaan op de personen waar ik mee werk.
Dit doe ik door even uit te zoomen. Theater, zoals we het kennen, soms even los te laten en in te gaan op thema's en vragen die uit de groep of persoon naar voren komt. Links- of rechtsom kan je gesprekken die dan ontstaan weer gebruiken in het theatrale werk of les.
Ambities
Ik wil theater blijven maken en verhalen delen met verschillende groepen waarmee ik werk. Daarmee hoop ik verschillende mensen een podium te bieden. Daarnaast hoop ik educatie te ontwerpen en te maken en dit te combineren met mijn eigen maakprojecten en bij gezelschappen mee te werken aan voorstellingen in de vorm van educator en maker.
Geleerd tijdens de studie
Ik heb een start gemaakt met mijn visie op het theaterwerkveld en op welke manier ik me daarin kan gaan bewegen als maker en docent. Daarin heb ik geleerd dat deze twee rollen langzaam versmelten en dat ik niet een regisseur ben óf een docent. Het is een combinatie van beide!
Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.
Ben je benieuwd naar wat ik zoal heb gemaakt en met welke andere projecten ik me bezighoud, neem dan een kijkje op mijn website.
Theater Blik - Filosofisch maken
Dit tijdschrift geeft met speelse vormen een zoektocht weer naar de tools om filosoferen als maakstrategie in te zetten. In de vorm van een Whatsappgesprekken met ‘filosoferen’, praktijkervaringen uit maakprocessen en handvaten om zelf aan de slag te kunnen. Mariëlle van Sauers, Muriël Besemer en Renée van Schijndel vertellen over hun ervaringen met het onderwerp. Van filosoferen in een lessituatie, in een voorstelling tot het filosoferen overbrengen bij je publiek.
Filosoferen biedt je de kans om op nieuwe manieren te gaan denken. Het geeft je de mogelijkheid om andere inzichten te krijgen. Vervolgens is de vertaling naar theater een mogelijkheid om deze inzichten en perspectieven te delen met het publiek.
“Veel weet ik niet over filosofie maar van filosoferen krijg ik altijd energie en ideeën. Door filosoferen te koppelen aan theatermaken kan in mijn optiek van waarde zijn; een waarde waarvan ik hoop dat andere theatermakers er ook gebruik van kunnen maken. Vandaar ook de praktische handvaten (How To’s). Deze zijn door het hele tijdschrift te vinden.” - Ronald ter Telgte