Ander thema

Spiritualiteit

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Er zijn weinig termen zo vaag als spiritualiteit. Ook worden er niet veel games gemaakt met spiritualiteit in gedachten, en nog meer zeldzaam zijn games die ook werkelijk spirituele ervaringen proberen te maken.
Mijn onderzoek gaat over spiritualiteit. Wat is het? Wanneer is iets spiritueel? En is het mogelijk om een typische entertainment game met vechten, vijanden en boss-battles een spirituele dimensie te geven door middel van enkel kunst en stijl? Deze moeilijke opdracht heb ik onderzocht.

Artist statement

Ik ben groot geworden op het platteland van Drenthe, tussen schapen en paarden. Mede hierdoor is mijn werk als romanticus vaak gecentreerd rond de natuur. Het ouderwetse, het mythologische, het spirituele hebben mij altijd gefascineerd.

Ambitions

Ik doe mijn best geen ambities te hebben, maar focus liever op gelukkig kunnen zijn met zoveel mogelijk uitkomsten, ook zonder droombaan of koophuis. Wat ik over vijf jaar wil hebben bereikt is wederom vijf jaar gelukkig te hebben geleefd.

Learned during the studies

Het belangrijkste dat ik heb geleerd op de HKU is de diversiteit van kunstenaars. Hoewel ik weinig concreets heb geleerd van docenten, hebben mijn mede studenten mij veel bijgebracht. Met zoveel verschillende programma's, technieken en stijlen, is het kijken naar andermans werk vaak een raadsel als het gaat om hoe zij dat gemaakt hebben. Gelukkig werk je met ze samen dus kan je zien hoe zij het doen.

List of publications / exhibitions / prices / concerts / shows etc.

Ik heb noch publicaties gehad, noch prijzen gewonnen.