Zorg en welzijn

Lost In Translation | A series of nature translations

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Lost In Translation is een visualisatie van mijn fascinatie voor de natuur. Voor deze kunstinstallatie heb ik informatie vormgegeven. De installatie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van de natuur op het menselijk lichaam en brein. Onderzoek toont aan dat de natuur een positief effect heeft op onze gezondheid, en dat het nabootsen van natuurlijke elementen dit effect kan recreëren. Dat is waar Lost In Translation tot leven kwam, een keramische serie die geplaatst is in een bijpassende omgeving. Met de kennis van de wetenschappelijke onderzoeken, heb ik intuïtief het vertaalproces ontwikkeld om natuurlijke objecten om te zetten naar keramische objecten. Een installatie waar meerdere zintuigen samenkomen. Het geeft mensen de kans om de effecten van de natuur te beleven, zonder ze daadwerkelijk naar de natuur zelf te brengen.

Met dan aan:
Lars Kruitbosch - fofi: voor de muziek
sam dijkema - de prozaris: voor de geschreven en ingesproken woorden
Wickie.art: voor het licht

Artist statement

Met mijn fascinatie voor alles wat met de natuur te maken heeft, ben ik begonnen met ontwerpen en het maken van kunst. Opgroeiend als stadsmeisje in Utrecht, werd de caravan van mijn familie mijn tweede thuis, waar we elk weekend in de natuur waren. Ik bracht mijn tijd door met spelen in het bos, de duinen en op het strand. Deze verbondenheid met de natuur werd mijn drijfveer. Vanuit mijn grote fascinatie voor het effect van de natuur op het menselijk lichaam en brein ben ik een aantal jaar geleden begonnen met ontwerpen. We hebben als mensen een sterke band met de natuur, maar leven grotendeels in stedelijke omgevingen, vooral in Nederland. Als ontwerper wil ik mensen opnieuw verbinden met de natuur is onze huidige leefomgeving. Ik besteed mijn tijd aan het visualiseren van informatie. Door intuitive en wetenschappelijke kennis te combineren, creëer ik mijn werk.

Ambitions

In de komende vijf jaar wil ik me richten op het herstellen van de verbinding tussen mensen en de natuur. Momenteel woont 50% van de bevolking in stedelijke gebieden, en naar verwachting zal dit percentage tegen het jaar 2050 stijgen naar 70%. Vooral in landen zoals Nederland is er niet veel groen over. Mijn doel is om mensen opnieuw te verbinden met de natuur, zonder daarbij onze bestaande omgeving weg te vagen. Om dit te bereiken, wil ik me verdiepen in biophilic design en biomimicry om dit toe te passen in mijn toekomstige studies en werk.

Learned during the studies

HKU heeft me de mogelijkheid gegeven om mijn fascinaties te vinden. Door middel van projecten ben ik gaan ontdekken wat mij interesseerde en hoe ik dit kon verwerken in design. Ik heb geleerd om mezelf te disciplineren, te motiveren en een passie te hebben voor mijn eigen werk. Ik heb een creatief ontwerpproces ontwikkeld dat voor mij werkt en waarmee ik van begin tot eind kan ontwerpen. Een creatieve omgeving zoals HKU biedt mij de kans om uit mijn comfortzone te stappen en nieuwe methoden en materialen uit te proberen.